Waar ga jij voor?

De start van DAKA's digital journey

Inleiding

In het ‘betaalbare’ segment neemt de concurrentiedruk in sportretail toe door de ijver van ambitieuze buitenlandse formules zoals Decathlon en door opportunistisch handelen van branchevreemde aanbieders zoals supermarktdiscounters. Verder komen er steeds meer brandstores - u kent natuurlijk de Nike en Adidas winkels- bij. Hiermee wordt de detaillist overgeslagen in het verkoopproces en heeft hij er weer een concurrent bij. Tot slot blijkt ook in deze branche internet een concurrent voor de fysieke winkel.

 

Expertises

Brand Strategy & Identity

Brand ecosystem

Concept Development

Media Strategy

Video Concept & Production

Digital Strategy & Development

Uitdaging

DAKA stelt zich de ambitie om binnen 3 jaar een landelijke speler van formaat te worden met een marktaandeel van 5%. Om deze ambitie waar te kunnen maken, was de vraag aan WeLikeMilk en Today is Canday om DAKA uniek neer te zetten in de markt van sportretailers. Lokaal te beginnen, overigens. Hiervoor had DAKA behoefte aan een nieuwe on-line marketing strategie die tactisch ook aansluit op de ontwikkelde positionering, en campagne die Today is Canday ontwikkelde.Oplossing

Hoe je over winnen denkt of wat je overwinnen moet.

Ga voor groei, ontwikkeling, verbetering van je eigen kunnen. Middels het thema ‘Waar ga jij voor?’ creëerde WeLikeMilk in samenwerking Today is Canday onderscheidend vermogen voor DAKA door in de (sport)beleving juist die eigen persoonlijke, kleine succes- en pleziermomenten tijdens het beoefenen van je sport op te spelen, in plaats van clichématig te focussen op de eindprestatie. Want juist in die kleine overwinningen met betrekking tot je sportvaardigheden, ligt het bewijs van DAKA’s assortiment, advies en betrokkenheid.

De opstartfase

DAKA kent de lokale sporters. En dus startte de campagne niet na, maar met het zoeken naar de gezichten. Niet bij een model-agency, maar door ‘grassroots-style’ de lokale sporthelden te rekruteren, uit de regio’s om de DAKA-filialen heen. Middels flyers, een advertentie in de krant en een online campagne, nodigden we sporters uit om hun verhaal in te zenden in de vorm van een korte video.

Engagement

Onze doelgroep is voor, als én na de campagne engaged gehouden door door de waar ga jij voor uitdaging. In het casting stadium krijgen wij enorm veel user-generated-content terug. Van leuk, vermakelijk tot semi-professioneel. Hiervan is een compilatievideo gemaakt. Vervolgens vroegen we de creatiefste inzenders om op te treden in de volgende fase van de DAKA-campagne. Onze local-heroes bewezen meteen de waarde van locale ambassadeurs in plaats van algemene influencers.

Content, content, content.

Met iedere ambassadeur gingen wij een volle dag aan de slag. Soms een beetje intimiderend misschien; zo’n professionele camera, geluidsmensen en een strenge regisseur om je heen. Output: bergen ruw materiaal waar later zowel alle campagnefotografie als al het videomateriaal uit geselecteerd zou worden.

TOUCH

Van al het materiaal uit de shoots zijn highlights genomen voor de Hero video van de campagne. In de touch laag laat onze hero video alle sporters zien. Om een zo breed mogelijk publiek van sporters aan te spreken. Deze video is in verschillende vormen ingezet op alle programmatic video kanalen en social media. Elke edit van onze hero video is op maat gemaakt voor elk medium: Facebook, Instagram, Youtube en platforms voor uitgesteld kijken!

TELL

In de TELL-laag van de campagne wordt er specifiek ingezoomd op elke sport en sporter. In deze laag worden er specifieke video’s ingezet voor elke sport gericht op audiences waar de video’s het meest relevant zijn. Onze hockeyster (NAAM) is te zien op hockey sites en artikelen en onze voetbal ambassadeur op voetbalsites en artikelen. Hetzelfde geld voor social media waar geïnteresseerden in een specifieke sport worden benaderd met de sporter die het best bij ze past. Hier wordt gebruik gemaakt van custom audiences om zowel bestaande DAKA klanten binnen een bepaalde sport aan te spreken als nieuwe potentiële DAKA klanten.

Van elke local hero is een basis videoportret ge-edit. We hebben deze teruggesneden tot 1 minuut durende video’s, voor gebruik in sociale media. Ook zijn er van elke sporter ook 30, 15 en 6 seconden video-edits gemaakt met daarin een krachtig statement, voor in pre-rolls bijvoorbeeld.

SELL

In de SELL laag van de campagne wordt een combinatie van high impact banners en dynamische retargeting ingezet om consumenten te helpen hun aankoopproces af te maken.

Conversational marketing solutions: de Adbot.

Als onderdeel van de ‘Waar ga jij voor’ campagne heeft WeLikeMilk voor de hockeycampagne de adbot ingezet. De consument kan zo de juiste keuze maken voor de aanschaf van een hockeystick afhankelijk van wat er ingevuld wordt aan behoefte in de adbot. De reden hiervoor is dat de keuze in hockeysticks behoorlijk groot is (denk aan: balanspunt, krommingen, stijfheid etc).

In het huidige advertising landschap zien we veelal de traditionele advertising langskomen zoals display, video, rich media, native en social ads. Deze ads zijn vaak goed om in te zetten voor de awareness laag, maar om de conversie te verhogen heeft WeLikeMilk gekozen voor de Adbot.

De Adbot wordt bij elke interactie slimmer en er zijn duizenden scenario’s om doelgroepen geboeid te houden. Het design kan worden aangepast naar elke merkpropositie, campagne of organisatie. Ook is de ad omnichannel inzetbaar. De adbot is integreerbaar binnen alle conventionele display formaten.

Bannering Touch - Tell - Sell

Ecosysteem

Campagneflow

 

Touch

De Hero video van de campagne is in verschillende vormen ingezet op alle programmatic video kanalen en social media. Elke edit van onze hero video is op maat gemaakt voor elk medium: Facebook, Instagram, Youtube en platforms voor uitgesteld kijken!

Tell

In de TELL-laag van de campagne wordt er specifiek ingezoomd op elke sport en sporter. In deze laag worden er specifieke video’s ingezet voor elke sport gericht op audiences waar de video’s het meest relevant zijn. Hier wordt gebruik gemaakt van custom audiences om zowel bestaande DAKA klanten binnen een bepaalde sport aan te spreken als nieuwe potentiële DAKA klanten.

Sell

In de SELL laag van de campagne wordt een combinatie van high impact banners en dynamische retargeting ingezet om consumenten te helpen hun aankoopproces af te maken.

Campagneresultaten

In samenwerking met DAKA hebben wij de Nederlandse sportfans weten te bereiken op bijna alle digitale kanalen. Door gebruik te maken van social media en programmatic advertising hebben wij meer dan 78 miljoen impressies uitgeleverd en meer dan 180.000 clicks naar de DAKA e-commerce omgeving gerealiseerd. De campagne heeft duidelijk de aandacht van sportfans getrokken. De DAKA campagne scoorde maar liefst 18% boven de CREA benchmark voor capture & retention.*

*onderzoek uitgevoerd door Primer op het campagneonderdeel dat liep bij de STER.

 
Toe aan een data minded, nerdy agency dat je business helpt groeien? Maak kennis met WeLikeMilk, de digital growth agency.

Contact

Jij blij, wij blij, Simyo blij.

De spontane merkbekendheid van de campagne is gestegen van 11% naar 17% (t.o.v. 2017).

Hoe activeer je het lekkerste peertje van Nederland

Sweet Sensation. Love at first bite.

Zo geef je het contentplatform van funda een 'thuis'

Inspireer met goede videocontent en lok interactie uit met relevante carrousels.